Virágkarnevál

 

 

 

Virágkarnevál

 

„Az államalapító Szent István király szentté avatásának napjához és az új kenyér ünnepéhez is kapcsolódó virágkarnevál egyik legfontosabb célja a hagyományőrzés, a magyarság összefogása. Augusztus 20-án Szent István királyunk töretlen hite, nemzetépítő nagysága előtt tisztelgünk, hogy tőle erőt merítve folytassuk munkánkat. Ugyanakkor büszkén mutatja meg Debrecen az ebből az alkalomból ide látogatók tízezreinek, hogy a város él, növekszik, virágzik.

 

 

 

 

A Debreceni Virágkarnevál Debrecen egyik legismertebb, Magyarország legnagyobb rendezvénye..

 

 

Ezek a napok az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telnek, sztárfellépőkkel fűszerezve

 

 

 

 

Az új kezdeményezés nagy sikert aratott, több ezer kerékpáros nevezett be és virágba öltöztetett biciklijével kerekezte végig a karneváli útvonalat.

 

 

 

 

 

A Debreceni Virágkarnevál nemcsak országos, hanem nemzetközi összehasonlításban is rendkívül különleges látványossággá vált sok évtizedes története során. Erre az ünnepre a világ minden tájáról érkeznek színesebbnél színesebb művészeti csoportok produkcióikkal.

 

 

A Debreceni Virágkarnevál Debrecen legismertebb, Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye, amely az utóbbi években egy teljes hetet felölelő rendezvénysorozattá nőtte ki magát. A négy évtized alatt országos és nemzetközi viszonylatban is elismertté vált.

 

Debrecen virágba borul, a város főtere megtelik színekkel és illatokkal, csodálatos virágkompozíciókkal, sőt ehető virágból készült ételekkel is.

 

 

 

 

2012-ben a hagyományokhoz híven, Debrecen utcáin számos program várja az idelátogatókat; hazai művészek, egyedi produkciók gondoskodnak a remek hangulatról.

 

 

 

 

 


Szavazás

Milyennek találod az oldalt ??

Kereső

 

free hit counter

 

lap tetejére

 

Szeretettel üdvözöllek

 

 

 

 

 

free hit counter

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boldog névnapot.

 

Module

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

0.022 mp